CAUTA RETETA

miercuri, 15 septembrie 2010

Cum se prepara huste - Bors traditional

Puneti piine uscata ,(sub nici o forma proaspata),
-5 ,6, felii de piine uscata.
- 1 cana de faina de porumb.
- 1 cana tarate de grau. toate la un loc sa fie cuprinse in apa calie(ca de framintat piine),amestecati din cind in cind in el.A doua zi fierbeti apa, o lasati sa se mai racoreasca(ferbinte dar, nu chiar clocotita la 50,60 grade aprox.) in care puteti pune o crenguta de visin, lastar de vita de vie,crenguta de leustean(neaparat uscat).sau seminte,Cantitatea de apa sa fie aproape egala cu cantitatea de compost care intre timp sa umflat.turnati peste si amestecati bine . Acoperiti vasul cu prosoape sa stea la cald si din cind in cind mai amestecati. in aproximativ 12 ore , ar trebui sa fie acru. Daca n u s-a inacrit inseamna ca ati gresit, fie ati pus prea multa apa fie ati pus apa prea ferbinte. Asta este reteta de huste. cind umpleti bors, va pastrati intotdeauna intr-un borcan in frigider propriea dvs.huste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu